Maria Luiza Mih, interpreta profesionista de cantece traditionale romanesti

You are here Home  > 5. Petrecere, Show  > B. Solisti, Formatii Muzicale >  Maria Luiza Mih, interpreta profesionista de cantece traditionale romanesti

Imi place sa spun ca stiu sa cant din leagan sau poate dintr-o alta lume, cert este ca, chiar si atunci cand ma trezesc, ma trezesc cantand. Primul contact cu scena l-am avut la varsta de sase ani cand, alaturi de ansamblul Barsana din comuna Dumbravita am fost la un spectacol in Bistrita unde alaturi de fratele meu Corneliu (acum programator şi web-designer) si alti doi copii am intrat pe scena cu un colind “Puica neagra cu o laba”, iar la sfarsitul reprezentatiei toti spectatorii s-au ridicat in picioare si au aplaudat neincetat, din acea clipa eu am stiut ca vreau sa fiu cantareata.

In anul 2004 am lansat primul album de muzică populară numit “Miresucă cu cunună” care contine 12 melodii din folclorul maramuresean (melodii de joc, de dor,de nunta, de dragoste , doina si priceazna ), iar in anul 2011 am lansat albumul “Lasa, nu-i bai, Vasali!” care s-a bucurat de un adevarat succes. Acesta contine 14 hori morosenesti avand ca linie principala texte satirice inspirate din viata de zi cu zi, o parte din ele fiind culese, iar o parte fiind concepute de mine cum ar fi “Lasa, nu-i bai, Vasali!” , “Sogorita me’ Ileana”, “Mai mandrut di pa Faget”, “Voie buna poti ave’” etc. In 2014 am lansat CD-ul “Haideti fete si-om juca”.

Albumul mai contine si hori de nunta, strigaturi la mireasa, dar si melodii de suflet cum ar fi “Mult ma judeca lumea”, melodie culeasa de la Leordean Marisca din comuna Leordina. Partea instrumentala este sustinuta de instrumente specifice zonei (vioara, zongura, doba, braci, gorduna), completata de bataile pasilor de dans si de strigaturi specifice si chiar fluieraturi.

 

Oamenii si faptele lor, locurile si frumusetile lor sunt principala mea sursa de inspiratie.

Maria Luiza Mih canta la nunti, botezuri, petreceri. Pentru informatii suplimentare, intrati pe www.marialuizamih.ro sau apelati la 0731 079 446.

 


Adresa noastra

Telefon:
0731.079.446
marialuizamih@yahoo.com
Web:
http://www.marialuizamih.ro/

Close Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>