Mihai Mustea: fotografie artistica pentru evenimente

You are here Home  > 6. Amintirile  > A. Fotografi, Albume foto >  Mihai Mustea: fotografie artistica pentru evenimente
Item image

“Cea mai mare pierdere si cel mai trist lucru in viața unui om este talentul irosit.”

In 2007 am decis sa pariez cu toate cartile pe o singura mana.

Cu ajutorul maestrilor Mario Rabasco P., Enrique Algarra, Silke Helmerdig am pornit in lunga cautare a descoperirii fotografice. Inainte de a descoperi fotografia e necesar sa te descoperi pe tine, ca și om. Cum ni se spunea in primele ore de pe bancile facultatilor: “In primul rand trebuie sa te cunosti pe tine insuti. Fii sincer! Nu te minti!”

mg_6828-1350x900

Fotografia e un mod de viata. Devotarea exista in continuu, dar nu tot ceea ce se capteaza prin intermediul lentleilor produce fericire. Exista multe momente in care procesul de inspiratie stagneaza. Mi-am dat seama ca orice activitate care are legatura cu procesul creativ este afectata de aceste instantanee ale crizei. Odata trecut prin acest impas, se ajunge la o nouă renastere, dorința de creatie, iar prin lucru inspiratia nu intarzie sa apara. Cum spunea Baudelaire: ¨Inspiratia vine lucrand¨.

Un alt aspect placut este autocritica – intotdeauna analizezi, tragi concluzii si-ti spui ca data viitoare va fi mai bine. Fotografia se invata din greseli, iar cea mai grea parte este sa ridici dupa fiecare piedica. In momentul in care voi avea o fotografie si voi spune ca-s multumit de rezultat voi lasa camera jos. Stiu ca acel moment nu va veni niciodata si ma impac oarecum cu acest gand.

mg_2213

Cand ma aflu in spatele camerei fotografice timpul pare sa se opreasca pe loc; toate simturile sunt dirijate spre imaginea mintala ce urmeaza a fi capturata pe suportul fotosensibil; nu aud, nu respir, totul este de o liniste surprinzator de placuta: doar eu si aparatul foto.

Spus mai pe scurt, fotografia nu reprezinta tot adevarul, iar ceea ce ma fascinează este libertatea totala pe care o pune la dispozitie. Limitarile creatiei apar odata cu prejudecatile si moralitatea umana. Din aceasta cauza sa avem mare grija cand vorbim de atestare documentara; suntem cu totii oameni si avem dreptul la demnitate si intimitate. La cererea celor din jurul meu, a societatii, imi arunc experienta acumulata de-a lungul anilor si o imartasesc; documentez oameni, instantanee, momente. Prefer abordarea fotojurnalistică pentru ca din punctul meu de vedere este cea mai directa si pura forma de a reda ceea ce simt. Da! Intr-un final este vorba doar de sentimente.

mg_2109

Ca orice alta ramura ce are legatura directa cu imaginea, un fotograf cu cat are o personalitate mai deschisa, cu atat are mai mult de castigat. In anul III de facultate vorbeam cu un bun amic de al meu despre fotografie. Poate parea pueril, dar ziceam ceva de genul: “In fotografie e vorba mai putin de fotografie si mai mult de altceva: literatura, poezie, muzica, pictura, sculptura, etc. Aparatul foto este doar o ustensila de care ma folosesc pentru ca la desen sunt un dezastru.”

mg_6960

Sunt mandru de meseria pe care o practic si de preocuparea pe care o am de a oferi o experienta ireprosabila. Pentru mine este o onoare de a avea o astfel de indeletnicire nobila. Acesta sunt eu, asa ma identific in fata comunitatii.


Adresa noastra

Adresa:
Baia Mare, Piata Millenium
GPS:
47.659325623413665, 23.580495222862282
Telefon:
0756 607 995
Web:
http://nunta.musteamihaidan.com/

Close Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>