Regulamentul Concursului

REGULAMENTUL OFICIAL AL CONCURSULUI MIRII MARAMURESULUI

Sectiunea 1.                          ORGANIZATORUL

Organizatorul concursului TV „MIRII MARAMURESULUI” (denumit in continuare „Organizatorul”)  difuzat de postul „TV SIGHET” este societatea comerciala PLAYMAKER cu sediul in Str. Sarmisegetuza Nr.5, Brasov, inmatriculata in Registrul Comertului sub nr. J08/57/2001, CUI 13655460, legal reprezentata de dl. Doru Supeala, Administrator.

Sectiunea 2.                          REGULAMENTUL

Concursul „MIRII MARAMURESULUI” (denumit in continuare „Concursul MIRII MARAMURESULUI) se desfasoara in conformitate cu dispozitiile prezentului Regulament (denumit in continuare „Regulamentul”), care este obligatoriu pentru toti participantii. Prin participarea la Concursul MIRII MARAMURESULUI participantii sunt de acord sa se conformeze si sa respecte prevederile acestui Regulament.

Regulamentul Concursului MIRII MARAMURESULUI este public pe toata durata desfasurarii acestuia si poate fi consultat gratuit online de catre toti cei interesati prin accesarea site-ului internet www. miriimaramuresului.ro.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba pe parcursul derularii Concursului TV MIRII MARAMURESULUI prezentul Regulament, anuntand publicul prin intermediul unui mijloc eficient de comunicare, cum ar fi mass-media ori site-ul Internet www.miriimaramuresului.ro.

Organizatorul este singurul in masura sa stabileasca continutul  Concursului, scenariile, Organizatorul avand dreptul sa modifice oricand, dupa cum considera de cuviinta, continutul acestora si/sau al Regulamentului.

Sectiunea 3.                          TERITORIUL SI DURATA

Concursul MIRII MARAMURESULUI se radiodifuzeaza exclusiv prin intermediul postului de televiziune TV Sighet, care este receptionat prin eter sau pe retelele de cablu in zona Maramuresului. Totodata, concursul este gazduit pe platforma online www.miriimaramuresului.ro, un portal online exclusiv in limba romana, care poate fi vizitat de orice persoana care are acces legal la Internet.

Concursul MIRII MARAMURESULUI – editia 2014 – sezonul 1 – incepe la data de 01 septembrie 2014 si se termina la data radiodifuzarii ultimului episod al primului sezon al emisiunii, adica 31 decembrie 2014.

Concursul MIRII MARAMURESULUI – editia 2015 – sezonul al doilea – incepe la data de 01 ianuarie 2015 si se termina la data radiodifuzarii ultimului episod al primului sezon al emisiunii, adica 31 decembrie 2015.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica durata Concursului MIRII MARAMURESULUI in functie de gradul de audienta de care se va bucura aceasta emisiune. Orice modificare a duratei concursului se va face cu respectarea principiului de informare a publicului enuntat la Sectiunea 2 a prezentului Regulament.

Sectiunea 4.                         DREPTUL DE PARTICIPARE. LIMITARI

Concursul MIRII MARAMURESULUI se adreseaza tuturor perechilor de tineri casatoriti care au domiciliul sau resedinta (macar unul dintre cei doi soti) in zona Maramuresului (judetul Maramuresului si Tara Oasului) cu varsta cuprinsa de minim 18 ani, care se casatoresc sau s-au casatorit in perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2014 (pentru sezonul 1 al emisiunii) sau in perioada 1 septembrie 2014 – 31 decembrie 2015 (pentru sezonul al doilea al emisiunii).

Dovada varstei, domiciliului si indeplinirii conditiilor de inscriere se va face cu un act de identitate al tinerilor casatoriti (carte de identitate, certificat de nastere, in original sau copie), precum si cu un act de casatorie (certrificat de casatorie, original sau copie). Data casatoriei este considerata data oficierii acesteia in fata ofiterului de stare civila, asa cum este ea mentionata in documentul de casatorie.

Nu este obligatoriu, dar este de preferat ca nunta sa aiba loc in zona Maramuresului si sa includa aspecte traditionale legate de viata culturala, sociala si economica a locuitorilor acestei zone.

Fiecare familie concurenta se va prezenta la inscriere cu ambii componenti ai sai, care vor semna la inscriere un contract de cesiune a drepturilor de imagine si de autor, in vederea prezentarii publice a evenimentului lor nuptial. Dreptul de a participa la Concursul MIRII MARAMURESULUI nu poate fi modificat sau transferat unei alte persoane.

Concurentii participanti la Concursul MIRII MARAMURESULUI vor colabora in permanenta cu Organizatorul, in ceea ce priveste respectarea de catre concurenti a tuturor indicatiilor Organizatorului.

De asemenea, concurentii vor asigura prezenta lor, dupa cum va solicita Organizatorul, la toate etapele Concursului precum si la orice activitati organizate de Organizator in legatura cu Concursul (productie videoclipuri, interviuri, prezenta in emisiuni difuzate pe postul de televiziune TV Sighet, sedinte foto, etc.).

In cazul in care concurentii incalca oricare dintre prevederile prezentului Regulament si/sau ale Contractului de cesiune de drepturi de autor si drepturi de imagine si/sau nu semneaza Contractul de cesiune de drepturi de autor si drepturi de imagine, Organizatorul poate lua orice masuri considera de cuviinta in vederea bunei desfasurari a Concursului, inclusiv eliminarea din Concurs a concurentilor respectivi.

Nu pot participa la Concursul MIRII MARAMURESULUI rudele de gradul 1 ale angajatilor si/sau colaboratorilor Organizatorului.

In cadrul Concursului MIRII MARAMURESULUI, competitorii vor fi sustinuti de reprezentantii legali ai acestora precum si de alti sustinatori. Prin participarea la productia Concursului MIRII MARAMURESULUI in calitate de sustinatori ai Concurentilor, toti sustinatorii Concurentilor cesioneaza Organizatorului exclusiv, imediat, neconditionat si nelimitat in timp si teritoriu, toate drepturile patrimoniale de autor/conexe referitoare la participarea acestora in Concursul MIRII MARAMURESULUI, Organizatorul fiind indreptatit sa exploateze materialele produse cu participarea acestora asa cum va crede de cuviinta, la discretia sa exclusiva.

Sectiunea 5.                          CONCURSUL MIRII MARAMURESULUI

Etapele Concursului MIRII MARAMURESULUI:

Etapa 1 – Inscrierea si Validarea

La aceasta etapa pot participa toate cuplurile de tineri casatoriti sau care urmeaza sa se casatoreasca in intervalul prevazut de Regulament si care satisfac conditiile minimale de inscriere.

Aceasta etapa este compusa din faza de inscriere, care se poate face completand formularul existent pe pagina web www.miriimaramuresului.ro, direct la sediul Organizatorului sau la o intalnire programata cu reprezentantii acestuia si din faza de validare, care presupune verificarea de catre Organizator a indeplinirii tuturor conditiilor legale si tehnice pentru inscrierea in concurs.

La momentul inscrierii, doritorii trebuie sa inmaneze Organizatorului inregistrarea video completa a nuntii lor, iar aceasta va fi verificata din punct de vedere tehnic si artistic de catre Organizatori. Numai daca inregistrarea video satisface, din punct de vedere tehnic, artistic, legal si al continutului conditiile de participare la Concurs atunci perechea participanta este acceptata in competitie si devine concurent. In urma inscrierii si Validarii concurentii selectati vor participa la urmatoarele etape ale Concursului TV MIRII MARAMURESULUI.

Etapa 2 – Interviul de participant, Intrarea in Competitie

Imediat dupa ce se trece de etapa de inscriere si validare, concurentii vor acorda Organizatorului un interviu inregistrat video, cu durata de circa 5 minute, in care vor vorbi despre nunta lor, despre momentele cele mai placute ale acestui eveniment si despre motivele pentru care ei considera ca nunta lor poate fi considerata Nunta Anului in Maramures, iar ei pot fi desemnti Mirii Maramuresului.

Dupa finalizarea inregistrarii video, aceasta inregistrare, impreuna cu inregistrarea completa a nuntii concurentilor, se posteaza intr/un articol special pe platforma www.miriimaramuresului.ro la sectiunea Articole/ConcurssiClasament, perechea competitoare primind un numar de concurs si fiind acceptata si activata ca si competitor in mod oficial. Inregistrarile video sunt postate exclusiv pe canalul prorpiu de Youtube sau Vimeo al emisiunii, pentru a se realiza o cuantificare unitara a optiunilor publicului si o vizionare in conditii optime a inregistrarilor.

Etapa 3 – Colectarea voturilor publicului

Imediat dupa postarea articolului de prezentare a concurentilor ca si participanti oficiali la competitie poate incepe etapa de colectare a voturilor publicului, care conteaza in proportie de 50% la stabilirea clasamentului final. Se considera voturi ale publicului si se cuantifica in vederea stabilirii unui clasament urmatoarele operatiuni sau statistici electronice:

  • numarul de vizualizari ale articolului despre perechea competitoare, pe platforma www.miriimaramuresului.ro
  • numarul de comentarii pozitive plasate la finalul articolului despre perechea competitoare, pe platforma www.miriimaramuresului.ro
  • numarul de distribuiri pe retelele sociale (Facebook, Twiter, GooglePlus) ale articolului despre perechea competitoare, de pe platforma www.miriimaramuresului.ro
  • numarul de vizualizari al inregistrarii video care contine interviul de inscriere in concurs al concurentilor, publicat pe canalul propriu al proiectului Mirii Maramuresului si contorizat in mod oficial de platforma Youtube sau Vimeo
  • numarul de comentarii pozitive ale inregistrarii video care contine interviul de inscriere in concurs al concurentilor, publicat pe canalul propriu al proiectului Mirii Maramuresului si contorizat in mod oficial de platforma Youtube sau Vimeo
  • numarul de aprecieri de tip LIKE ale inregistrarii video care contine interviul de inscriere in concurs al concurentilor, publicat pe canalul propriu al proiectului Mirii Maramuresului si contorizat in mod oficial de platforma Youtube sau Vimeo
  • numarul de vizualizari al inregistrarii video care contine NUNTA concurentilor, publicat pe canalul propriu al proiectului Mirii Maramuresului si contorizat in mod oficial de platforma Youtube sau Vimeo
  • numarul de comentarii pozitive ale inregistrarii video care contine NUNTA concurentilor, publicat pe canalul propriu al proiectului Mirii Maramuresului si contorizat in mod oficial de platforma Youtube sau Vimeo
  • numarul de aprecieri de tip LIKE ale inregistrarii video care contine NUNTA concurentilor, publicat pe canalul propriu al proiectului Mirii Maramuresului si contorizat in mod oficial de platforma Youtube sau Vimeo

Voturile publicului incep sa se contorizeze imediat dupa acceptarea in competitie a concurentilor si publicarea online a tuturor productiilor video si a articolului personalizat despre concurenti. Colectarea voturilor publicului se va incheia in mod oficial la data de 31 decembrie 2014, respectiv 31 decembrie 2015, pentru sezonul al doilea.

Etapa 4 – Aparitia in emisiunea televizata

In fiecare saptamana, emisiunea de televiziune Mirii Maramuresului, difuzata de postul TV Sighet, va prezenta in cele doua editii ale sale (difuzate in premiera in fiecare marti si vineri) cate o nunta din cele inscrise in competitie. Din ratiuni de limitare a spatiului de emisie, nu toate perechile de concurenti inscrise in competitie vor fi prezentate in emisiunea de televiziune. Selectia nuntilor care vor fi incluse in continutul emisiunilor de televiziune va fi facuta de echipa de productie a Organizatorului, pe criterii tehnice si artistice.

Emisiunea de televiziune Mirii Maramuresului este o extensie televizata a competitiei si are exclusiv rolul de a promova competitia si de a incuraja tinerii din Maramures sa intemeieze o familie si sa participe la acest concurs. Competitia propriu-zisa si colectarea voturilor publicului se deruleaza exclusiv in mediul online, pin intermediul platformei www.miriimaramuresului.ro si al extensiilor sale pe Youtube sau Vimeo.

Etapa 5 – Jurizarea si stabilirea castigatorilor

In fiecare saptamana, Organizatorul va alcatui un clasament provizoriu al punctajelor realizate de fiecare dintre perechile concurente, in urma aprecierilor publicului, asa cum sunt descrise acestea la Etapa 3 din prezentul Regulament.

Optiunile publicului au o pondere de 50% din decizia finala asupra stabilirii castigatorilor competitiei Mirii Maramuresului. Optiunile exprimate de public se contorizeaza in perioada 1 septembrie 2014 – 31 decembrie 2014, pentru sezonul 1 al concursului.

O pondere de 50% in stabilirea clasamentului final al competitiei in fiecare sezon al concursului o va avea votul Juriului Competitiei. Juriul competitiei este format din reprezentanti ai Organizatorului, ai postului de televiziune TV Sighet, ai sponsorilor si partenerilor acestui proiect, iar din motive de securitate si obiectivitate componenta acestuia este mentinuta secreta pana la data jurizarii, membrii juriului necunoscandu-se intre ei pana la acea data.

Jurizarea se va face in perioada 1 – 6 ianuarie 2015 pentru sezonul 1, respectiv in perioada 1-6 ianuarie 2016, pentru sezonul al doilea al competitiei. Juriul va alcatui un punctaj propriu al fiecarui concurent, luand in considerare aspecte precum: calitatea organizarii evenimentului, respectarea traditiilor specifice zonei, comportamentul in cadrul evenimentului al celor doi concurenti etc.

Organizatorii vor realiza clasamentul final al competitiei cumuland rezultatele aprecierilor publicului cu rezultatele votului juriului.

Anuntarea castigatorilor competitiei se va face in cadrul unui eveniment public, organizat in jurul datei de 10 ianuarie 2015 pentru sezonul 1, respectiv 10 ianuarie 2016, pentru sezonul al doilea. Data exacta a galei de premiere va fi anuntata de catre Organizatorcu minim o saptamana inaintea desfasurarii acestui eveniment.

Marele Premiu Miri Maramuresului, in valoare de 3000 de lei, oferit concurentilor castigatori este singurul premiu oferit in cadrul Concursului Mirii Maramuresului, ceilalti participanti nefiind indreptatiti la niciun premiu in bani sau produse. Daca, pe durata desfasurarii competitiei, apare interesul mai multor sponsori de a oferi premii si pentru locurile urmatoare din clasament sau de a majora valoare Marelui Premiu, acest lucru se va putea intampla si va fi comunicat din timp in mod public, prin intermediul platformei www.miriimaramuresului.ro.

Unei familii castigatoare a unui sezon al Concursului Mirii Maramuresului i se interzice sa mai participe la urmatoarele sezoane ale Concursului.

Sectiunea 6.         PREMIUL

Premiul brut al Concursului Mirii Maramuresului esteacordat de catre Organizatorul mentionat la Sectiunea 1 a prezentului Regulament, cu sprijinul partenerilor sai si al sponsorilor proiectului.

Prezenta si/sau aparitia participantilor in Concursul Mirii Maramuresului este voluntara si gratuita, nefiind conditionata si neimplicand acordarea vreunei compensatii materiale sau in natura din partea Organizatorului.

Premiul brut care se acorda castigatorului etapei finale a Concursului Mirii Maramuresului este in valoare de 3000 de lei. Refuzul concurentului de a primi premiul conduce in mod automat la pierderea lui. Acest fapt va fi consemnat de catre reprezentantul desemnat al Organizatorului.

Pentru a intra in posesia premiului, concurentii castigatori trebuie sa semneze conventia de participare inmanata de Organizator in forma in care aceasta este redactata, formularele/procesele-verbale inmanate de Organizator, precum si sa remita Organizatorului cate o fotocopie a actelor de identitate.

Predarea premiului poate fi un eveniment public. Participarea la Concursul Mirii Maramuresului presupune acordul explicit dat de catre concurentii castigatori ca numele, localitatea in care domiciliaza sau isi au resedinta si fotografia lor, sau imagini cu ei si/sau familia lor  sa poata fi folosite in orice materiale publicitare si/sau promotionale de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta.

Sectiunea 7.          TAXE SI IMPOZITE

Organizatorul se obliga sa calculeze, sa retina la sursa si sa vireze impozitul datorat pentru veniturile obtinute de catre concurentul castigator al premiului,  in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare privind impozitul pe venit.

Organizatorul va depune declaratii de venit la autoritatea fiscala competenta pentru veniturile pentru care are obligatia sa retina la sursa impozitul. Orice alte declaratii de venit si cheltuieli ce deriva din castigarea premiului cad in sarcina exclusiva a castigatorului.

Cu exceptia prevederilor de mai sus, Organizatorul nu este raspunzator de plata altor taxe sau a altor obligatii financiare legate de premiul oferit, acestea fiind exclusiv in sarcina concurentului castigator.

Sectiunea 8.                         DATELE CU CARACTER PERSONAL

Organizatorul, in vederea desfasurarii Concursului Mirii Maramuresului, prelucreaza datele personale in conformitate cu Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Prin participarea la Concursul Mirii Maramuresului, participantii sau reprezentantii lor legali isi dau in mod explicit acordul ca numele, adresa, codul numeric personal, numarul de telefon si celelalte date comunicate prin completarea formularelor/proceselor-verbale, Contractului de cesiune a drepturilor de imagine si de autor si a oricaror alte documente sa fie procesate si arhivate intr-o baza de date. De asemenea, acestia isi dau acordul ca parte din aceste date sa poata fi folosite in alte actiuni promotionale viitoare ale Organizatorului.

Participarea la Concursul Mirii Maramuresului presupune ca numele participantilor, localitatea in care domiciliaza sau isi au resedinta, informatii cu caracter familial sau profesional legate de participanti sa poata fi facute publice in timpul emisiunilor TV sau al unor activitati de promovare a Concursului Mirii Maramuresului, participantii dandu-si in mod neechivoc acordul in acest sens prin simpla participare la Concursul Mirii Maramuresului si prin aderarea fara rezerve la prevederile prezentului Regulament.

Organizatorul garanteaza confidentialitatea datelor personale ale tuturor participantilor si ale reprezentantilor legali ai acestora. Participantul si reprezentantii legali ai acestuia, in calitate de persoane vizate, au conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art. 12), dreptul la acces la date (art.13), dreptul la interventie asupra datelor (art. 14), dreptul la opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18). Persoanele vizate au dreptul de a obtine de la Organizator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care ii privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta si au, de asemenea, dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara, ca datele care ii vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. Persoanele vizate au dreptul de a solicita, printr-o cerere scrisa adresata Organizatorului, stergerea sau actualizarea datelor personale in conformitate cu prevederile Legii 677/2001. In vederea exercitarii acestor drepturi, persoana vizata va transmite o cerere scrisa, datata si semnata catre S.C. PLAYMAKER SRL, cu sediul in Brasov, Str. Sarmisegetuza 5, Romania.

Confirmam prin prezentul faptul ca am citit si am inteles toate prevederile prezentului Regulament, dupa ce ni s-a dat posibilitatea sa il citim si sa il consultam inainte de semnare, precum si faptul ca consecintele si rezultatele incalcarii acestuia ne-au fost explicate. Suntem de acord cu faptul ca orice decizie in legatura cu Concursul Mirii Maramuresului va fi luata de Organizator la discretia sa absoluta si exclusiva, fara a fi obligat sa o fundamenteze, iar actiunile (sau omisiunile) Organizatorului vor avea caracter final si incontestabil si nu vom ridica nicio pretentie si/sau plangere si/sau cerere in acest sens.

De asemenea, renuntam la dreptul de a contestarezultatele Concursului in urma sistemului de votare al publicului si Juriului. Suntem de acord cu faptul ca Regulamentul ne este opozabil in orice aspect si in orice privinta si vom actiona in conformitate cu acesta (asa cum va fi acesta modificat si/sau actualizat de Organizator la discretia sa exclusiva).

In virtutea celor de mai sus, semnam prezentul document, in calitate de concurenti:

 

Nr. crt Numele si prenumele Document identitate – serie si numar Semnatura
1      
2      
3      
4      
5      
     

 

Prezentul Regulament a fost publicat la data de 28 august 2014.

Nici o versiune actualizata pana la data curenta.

 

 

Close Comments